Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившата кметица на Младост“ Десислава Иванчева,

...
Адвокат Николай Хаджигенов, защитник на бившата кметица на Младост“ Десислава Иванчева,
Коментари Харесай

Адвокат Хаджигенов моли президента да помилва Иванчева

Адвокат Николай Хаджигенов, бранител на някогашната кметица на „ Младост “ Десислава Иванчева, е изпратил молба до президента за помилването ѝ. Той разгласи това в изявление за бТВ тази заран, откакто през вчерашния ден стана ясно, че Върховен касационен съд дава 6 година дейно на Иванчева.

Присъдата даже бе приведена в осъществяване, т.е. - тя физически към този момент е в пандиза в Сливен.

По делото за прословутия рушвет в " Младост " от 2018 година, ефикасни присъди са постановени и за другите двама подсъдими – някогашната зам.кметица Биляна Петрова получава 5 г. затвор, а медиаторът Петко Дюлгеров – 4 години.

Иванчева и Петрова бяха зрелищно задържани на 17 април 2018 година пред Спортната палата в София. Акцията се ръководеше персонално Иван Гешев, по това време началник на Специализираната прокуратура, нищо че той не беше наблюдаващ прокурор по делото.

В последна сметка три правосъдни инстанции признаха подсъдимите за отговорни, въпреки и с разнообразни претекстове. Прието бе, че те са получили 70 000 евро като първа вноска от пожелан рушвет от 250 000. За неплатената още " връхнина " обаче не бяха приети за виновни - както настояваше държавното обвиняване.

Всички съдилища признаха за изрично потвърдено, че строителният бизнесмен Александър Ваклин предава в кафене на Петко Дюлгеров сумата от Евро 70 000. Още в тоалетната на заведението, в което се срещат Дюлгеров си отбива комисион от 20 % - 14 000, а другите предава на двете - кметица и зам.-кметица. Парите бяха открити на задната седалка на служебния автомобил, а Иванчева твърдешие, че са им подхвърлени.

Докато течеше делото пред Върховен касационен съд, Десислава Иванчева роди наследник. Засега детето остава при нейната майка, написа бТВ.

На въпроса дали в молбата за опрощение се базира на това, че тя оставя малко дете Хаджигенов отговори:

„ Това, върху което съм подчертал, е правораздаването. Това е част от борбата за правораздаване.

В един естествен свят Иванчева щеше да е при вас оня ден (в студиото на бТВ), а Борисов в пандиза. Доколкото у нас светът не е естествен, стана противоположното “, разяснява юристът.

Той призна, че не знае президентът, който е делегирал това право на вицепрезидента, какъв брой молби за опрощение е почел за последните години. Той посочи, че при опрощение присъдата не се анулира, просто Иванчева няма да лежи в по тази причина.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР